
רקע היסטורי קצר. במלחמת העולם השנייה בנו הבריטים במצרים שרשרת ארוכה של מחסנים לנשק, תחמושת וציוד צבאי והם שימשו את צבא מצרים עד מלחמת יום הכיפורים. מאז נבנו במצרים מחסני אמצעי לחימה וציוד צבאי (לא כולל תחמושת) המשתרעים על שטח אחסון בנוי של כ־680,000 מ"ר.
להערכתי, בשנת 2010 קיבלה מצרים החלטה אסטרטגית לבנות את צבאה כך שיוכל לנהל מלחמות ארוכות ללא תלות באספקה של המעצמות. החלטה זו הוצאה אל הפועל בעיקר מאז שעבד אל פתח א־סיסי תפס את השלטון במצרים. בתקופה זו נבנו אתרי אחסון גדולים המשתרעים על שטח של כ־600,000 מ"ר נוספים.
אתר האחסון החדש. בניית האתר החדש המשתרע, לעת עתה, על שטח בנוי של כ־800,000 מ"ר היא קפיצת מדרגה בכל הקשור בבניית מחסני חירום הן מבחינת גודל האתר הן מבחינת התקופה הקצרה שבה הוא מוקם. לעת עתה לא ברור מה יאוחסן באתר אך הקמתו בתוך המרחב המוגן של משרד ההגנה מצביעה על הכיוון.

הערכה. שרשרת מחסני החירום במצרים משתרעת כיום על שטח של למעלה משני מיליון מ"ר (לא כולל אחסון במערות הענק בוואדי חוף ובמנהרות האחסון הנבנות בחזית התעלה). מערך אחסון זה הכולל אחסון אלפי טנקים, נגמ"שים ותותחים, וכן התעשייה הצבאית המפותחת שלה, מאפשרים למצרים לנהל מלחמות ממושכות ללא אספקה מבחוץ.
פרטים נוספים על מערך מחסני החירום ראו בסקירתי "מצרים: בניית אתרי אחסון גדולים לנשק וציוד צבאי" ממרס 2018 בקישור:


שתף
Contact Us
Contact Us

