תוכן הסרט
מאז שנת 2007 ובמיוחד לאחר שעבד אל־פתח א־סיסי תפס את השלטון במצרים בשנת 2013, צבא מצרים עובר תהליך מואץ של התעצמות. ההתעצמות כוללת פיתוח תשתיות צבאיות, כגון מחסני תחמושת, מאגרי דלק תת־קרקעיים, הגדלת אפשרויות חציית התעלה משישה גשרים ל־39 גשרים ומנהרות, בניית נמלים צבאיים ועוד. במקביל לפיתוח התשתיות, צבא מצרים מקיים מסע קניות של אמצעי לחימה צבאיים, כגון מטוסים, צוללות, טנקים וטילי קרקע-אוויר. נשאלת השאלה מדוע מדינה ענייה, חסרת אויבים הנראים לעין, משקיעה הון עתק בהתעצמות צבאית. בהרצאתו, אלי דקל מנתח את התשובות הרווחות לשאלה זו בציבור, ולבסוף מציע פתרון משלו לשאלה "מה העבודה הזו לכם?".
ההרצאה זו משלימה את ההרצאה "40 שנות שלום בין ישראל למצרים". צפייה בשתי ההרצאות תציג תמונה תמציתית על המתרחש ביחסים בין שתי המדינות.
תיקון נתון שגוי בהרצאה
בדקה החמישית של ההרצאה, בפרק השולל את האפשרות שהתחמשות מצרים נובעת מבניית סכר הרנסנס באתיופיה, אני אומר: "הסכר באתיופיה יכול לאגור בערך שליש מכמות המים אשר באגם נאצר באסואן".
הנתון הזה שגוי. הנתונים הנכונים הם: כושר האגירה של אגם הרנסנס הוא 74 מיליארד מע"ק, וכושר האגירה של אגם נאצר בסכר אסואן הוא 169 מיליארד מע"ק. לפיכך גם אם אתיופיה תסגור את שערי הסכר שלה לחלוטין, עדיין יהיו למצרים רזרבות מים של לפחות פי שניים (גם נתון זה אינו ממש מדויק כי מימי הנילוס הלבן בשיעור של 12 מיליארד מע"ק מים ימשיכו להגיע למצרים כקדם).
Contact Us

The i24NEWS English Channel interviewed Lt. Col. (Ret.) Eli Dekel regarding the increased Egyptian military presence in Sinai, which violates the peace agreement between the countries.
Dekel served for many years in the IDF Intelligence Directorate and is a senior researcher of Israeli intelligence and infrastructure systems in Arab countries.

אלעזר שטורם מערוץ "טוב" משוחח עם סא"ל (בדימוס) על חוסר השליטה של הרמטכ"ל בתקציב חיל האוויר ובמשימותיו. מדובר בחולי ממושך שהחל עם הקמת צה"ל וככל שהשנים חולפות החולי מתגבר. כך, למשל, במלחמת ההתשה חיל האוויר לא תקף אף מטרה אסטרטגית שנבחרה שנבחרה במטכ"ל "של הירוקים", ובמלחמת יום הכיפורים חיל האוויר "התמכר" בתקיפת שדות תעופה עם תוצאות דלות.

אלעזר שטורם מערוץ TOV מראיין את אלי דקל כ"ח בטבת ה'תשפ"ה 28.01.2025 מאז 2003 בונה מצרים מחסני ענק לאחסון ציוד צבאי כגון טנקים, תותחים וציוד מכני הנדסי. סביר להניח כי במחסנים ישנה גם אספקה כללית לשעת חירום כגון תרופות ומזון יבש. נכון לינואר 2025 המחסנים משתרעים על בנוי של כ־2.5 מיליון מטר מרובע. מאז 2019 ובמיוחד בשנה האחרונה חלה האצה בבניית אתרי האחסון. כ־60% ממבני האחסון הם בגודל 100X38 מטר וכ־25% כל מבנה אחסון הוא בגודל 100X100 מטר. במחסנים נועדו לאפשר למצרים מלחמות ממושכות ללא תלות וסיוע מבחוץ.